כושר גופני וספורט: 6 המיתוסים הנפוצים ביותר בתחום

האם שומן הופך לשריר? כנראה שלא. במאמר הבא ננפץ את 6 המיתוסים הנפוצים ביותר בעולם הכושר ונעמיד דברים על דיוקם.

תמונת פרופיל של מנטור

|

מיתוסים בעולם הכושר

מאז ומתמיד מיתוסים רבים טיילו להם בנחת בקרב מתאמנים בחדר הכושר. כמות המיתוסים כל כך גדולה שככל הנראה לעולם לא נצליח לנפץ את כולם, וגם אם כן, מיתוסים חדשים ימצאו את דרכם לאוזניהם של מתאמנים אחרים.

במאמר הבא אני רוצה להציג בפניכם את 6 המיתוסים הנפוצים ביותר ברחבי רשת האינטרנט וגם בחדרי הכושר. אני בטוח שלפחות אחד מהם יחדש לכם משהו שלא בהכרח ידעתם.

תוכן עניינים

מיתוס 1: שומן הופך לשריר כשמתאמנים

אז זהו שלא, רקמת שומן אינה הופכת לרקמת שריר, ושריר לא הופך לשומן. המיתוס הזה נפוץ בעיקר בגלל השנוי המהיר שמתאמנים חווים בתחילת דרכם הספורטיבית. ניתן להבחין בשינויים דרמטיים בקרב מתאמנים מתחילים שבאים לידי ביטוי בצמצום אחוזי השומן לצד עלייה (או שימור) של מסת שריר. מכאן הגיעה החשיבה שהשומן שלהם הפך לשריר, בפועל זה לא נכון.

מיתוס 2: כפיפות בטן הופכות את הבטן לחטובה ושטוחה

המיתוס הזה הוא חצי נכון. תרגילי בטן בכלל וכפיפות בטן בפרט לא יהפכו את הבטן שלכם לחטובה ושטוחה, לא כשהם נעשים ללא תכנון נכון ותמיכה תזונתית. על מנת להשיג את מראה הבטן החטובה יש לצמצם את אחוזי השומן ולבנות מסת שריר. את אחוזי השומן ניתן לצמצם על ידי גרעון קלורי מבוקר, וכדי לבנות / לשמר את מסת השריר יש לבצע אימוני התנגדות.

מיתוס מספר 3: מתיחות מסייעות למניעת כאבי שרירים לאחר אימון

הגענו לאחד המיתוסים הנפוצים ביותר בתחום. אז חשוב לדעת, מתיחות לא מסייעות למניעת כאבי שרירים מאוחרים (DOMS). אין זה אומר שכדאי לוותר על מתיחות כחלק מהאימון. מתיחות חשובות מאוד לגמישות ולתפקוד מערכת התנועה, אך בכל הקשור למניעת כאבי שרירים מאוחרים – תרומתן הוכחה כזניחה עד לא קיימת.

מיתוס 4: ריצה פוגעת בברכיים

בואו נעשה סדר ממש עכשיו, ריצה לא פוגעת בברכיים כאשר מדובר במתאמן בריא ללא בעיות או רגישויות בברכיים. הרבה מתאמנים שמתחילים לרוץ מוצאים את עצמם מתמודדים עם כאבי ברכיים, ולא רק בברכיים אלא גם כאבי גב, ירכיים וגם באזור הקרסול. חשוב לציין שכל פעילות גופנית שמתבצעת ללא התאמה, ביקורת וסרגל מאמצים נכון עלולה להוביל לכאבי מפרקים ואף לפציעות.

מכאן ניתן להבין שלא הריצה היא זו שאחראית לכאבים, אלא עומסים גבוהים וחוסר התאמה לרמת המתאמן. זה נכון לכל ענפי הספורט כמו רכיבה על אופניים, שחייה, קפיצה בחבל אימוני התנגדות ועוד. יש להתאים את תכני האימון ותוכנית האימונים לרמת הכושר הגופני של המתאמן ולצרכיו.

ריצה עשויה לפגוע במפרקים במקרים בהם ישנן רגישויות או עבר בעייתי של המפרקים כמו פציעות קודמות, ניתוחים, שחיקה, כאבים מקדימים וכו'. במקרה כזה יש להתייעץ עם גורם רפואי לפני ביצוע פעילות גופנית.

מיתוס מספר 5: אימון בחדר כושר עדיף על אימון בחוץ

קצר ולעניין – זה פשוט לא נכון! ניתן להשיג תוצאות מרשימות הן בחדר הכושר והן באימוני Outdoor. כל מתאמן צריך לבחור את מסגרת האימונים שתטיב איתו ועם שגרת האימונים שלו. יש כאלה שיאהבו חדרי כושר יוקרתיים, אפשרויות גיוון מתקדמות, ציוד חדש ואווירה תוססת. מנגד, יש כאלו שיעדיפו מרחבים פתוחים, נופים, תחלופת אוויר טובה, פונקציונליות, שטחים מאתגרים ועוד.

מיתוס 6: משקל כבד עם מעט חזרות לעלייה במסת שריר ומשקל נמוך עם הרבה חזרות על מנת לחטב את הגוף

למיתוס הזה יש כבר זקן עד לרצפה, ולמרות היותו ותיק מאוד – הוא שגוי מיסודו. אנחנו יודעים היום שטווח של 1-30 חזרות נמצא כיעיל לבניית מסת השריר, כך שלמספר החזרות אין השפעה כמעט על תהליך עלייה במסה או חיטוב הגוף.

השינויים בין תקופת המסה לחיטוב מתבטאים בעיקר בשגרה התזונתית. דיברתי על כך בהרחבה במדריך לתוכניות אימונים. בנוסף, אנו יודעים שצמצום אחוזי שומן וניסיון לחטב את הגוף הם תוצאה של גרעון קלורי (לפעמים גם מאזן קלורי נטרלי) לצד שימור / בניית מסת שריר.

סיכום

עד כאן אלה היו 6 המיתוסים הנפוצים ביותר בעולם הכושר הגופני. מקווה שלמדתם משהו חדש ומעכשיו תוכלו להתאמן באופן חכם, יעיל ומדויק יותר.

שיתוף: